Lilypie Trying to Conceive Event tickers

1 Ocak 2011 Cumartesi

Makale Özeti: ASSESSMENT OF OSS PERSONNEL

Stratejik Hizmetler Ofisi (OSS) değerlendirme komitesinin görevi her adayın öngörülmüş denizaşırı görevlendirme için uygunluğuna karar vermek ve 5 kategoriden birine göre sınıflamaktır; önerilmiyor, şüpheli, kısıtlamalı olarak öneriliyor, öneriliyor, şiddetle öneriliyor.
Değerlendirme komitesinin, çeşitli alanlardaki yetenekleri nedeniyle seçilen kişilerin yararlılıklarını, sosyal ilişkiler, liderlik, muhakeme gibi kişilik özelliklerini değerlendirmek ve OSS toplam kabul standardına uymayan adayları elemenin yanı sıra her bir adayın belirlenen operasyon bölgesinde belirli rolü yerine getirmede performans seviyesini de ön görme görevi vardır.
Tüm bunlar için bir kişinin alanda gerçekleştireceği aynı tür ve bütünlük seviyesinde ve benzer koşullarda fonksiyonları yerine getirmede etkinliğini test edecek gestalt prosedürlere göre bir değerlendirme programı oluşturulması gerekmektedir. OSS personeli birçoğu diğer insanlarla uyum içinde gerçekleştirilen hızlı plan yapma, kasların enstrümanla veya enstrümansız koordinasyonu ve fikirlerin kelimelerle koordinasyonunu gerektiren çeşitli kurgular görevlerle yüz yüze bırakılmalıdır.
Her bir adayın son değerlendirmesi; gündelik gözlemler, standardize soyut zeka testleri, projektif testler, kişisel geçmiş, durumsal grup testleri, kişisel durumsal testler, engel parkuru, gözlem ve raporlama testleri, propaganda yeteneği testleri, psikodrama, tartışma, sosyometrik anket, diğerlerini yargılamadan oluşur.
Son raporu ikinci kısmı 10 kişilik değişkeni üzerine 6 puanlık skala derecelendirmesinden oluşur (çok düşük, düşük, ortalamanın altı, ortalamanın üstü, üstün, çok üstün). İlk 7 değişkenin tüm adaylarda bulunması gerekirken son 3 ü belirli görevlendirmeler için gereklidir: 1) Görev motivasyonu, 2) Enerji ve keyif, 3) Pratik Zeka, 4) Duygusal Stabilite, 5) Sosyal İlişkiler, 6) Liderlik yeteneği, 7) Güvenlik, 8) Fiziksel yetenek, 9) Gözlem ve Bildirim, 10) Propaganda yetenekleri.
Adayları daha uygun biçimde gözlemlemek ve görevlendirmeleri için gerekli kişilik değişkenlerine göre derecelendirmek için her 18 kişilik grup 6 kişilik üç alt gruba bölündü ve her gruba iki üst ve bir ast personel verildi. Böylece her bir adayın bir durumdaki derecelendirmesinin tüm kişilik değişkenlerinin en az 3 bağımsız derecelendirmenin son derecelendirmeyle birleştirilip belli bir süre tartışılan sonucu olması sağlandı.
Bu değerlendirmeye 5500 kişi girmiş olup 20% ü denizaşırı görevler için önerilmemiş,%20 si başka nedenlerle önerilmemiş, denizaşırı gönderilen 1200 kişi ise çalışmalarının üstlerince değerlendirildiği alanlara gönderilmişlerdir.

Makaleyi özetleyen: Elif Arpacı

Hiç yorum yok: