Lilypie Trying to Conceive Event tickers

10 Aralık 2010 Cuma

Makale Özeti: An Investigation of Holland Types and the Sixteen Personality Factor Questionnaire- Fifth Edition

Kişilik testleri arasında en çok kullanılan 16PF kişilik testidir. 16 faktörden oluşan bu testin 15'i kişilik özellikleri ile ilgilidir diğer faktör ise bilişsel kabiliyet ve karar verme yeteneği ile ilgilidir. John Holland tarafından geliştirilen SDS (Self-Directed Research) SDS 6 faktörden oluşmaktadır. İki envanterde kişilik özelliklerini, ilgi alanları, kariyer rehberliği ve kişilik özelliklerine göre mesleki planı ortaya çıkarmaktadır. 16PF kişilik envanterinde bulunan 16 faktör şunlardır; Sıcakkanlılık, Problem Çözme, Strese Tolerans, Baskınlık, Canlılık, Kurallara Bağlılık, Sosyal Girişkenlik, Duyarlılık, Dikkat, Soyuta Odaklılık, Ketumluk, Kendini Sorgulama, Değişimlere Açıklık, Kendine Yeterlilik, Mükemmeliyetçilik ve Gerginlik. SDS'de bulunan 6 faktör de şunlardır; Gerçekçilik, Araştırmacılık, Sanatsal Beceri, Sosyal Beceri, Girişimcilik ve Gelenekselcilik. Dale Pietrzak ve Betsy Page bu makalede, SDS ve 16PF kişilik envanterinin örtüşüp örtüşmediğini incelemektedir.
Bu çalışmada 234 katılımcı bulunmaktadır. Katılımcıların 67'si erkek, 167'si ise kadındır. Katılımcıların yaşları 19 ile 64 arasında değişmektedir. 16PF, SDS ve diğer araçların hepsi, zarfa konulmuş ve uygulamaları için katılımcılara dağıtılmıştır. Çalışmanın amacı, zarflar açılmadan önce katılımcılara anlatıldı. Katılımcıların yüzde 60'ı envanterleri grup çalışmasında tamamlarken geriye kalan yüzde 40'ı evde tamamlamıştır. Toplanan sonuçların veri analizi SYSTAT (SPSS) kullanılarak yapılmıştır.
SDS ve 16PF kişilik envanteri arasındaki ilişkiyi anlamak için regresyon analizi yapılmıştır. Bu analiz ile iki envanterin faktörleri karşılaştırılmış ve aralarındaki ilişki ortaya çıkarılmıştır.
Bu çalışmanın sonucunda, yapılan regresyon analizi ile John Holland tarafından geliştirilen SDS faktörleri ile 16PF faktörü sonucu örtüşmektedir. Bu iki test arasında ortak alanlar olmasına rağmen biri diğerine alternatif olması için yetersizdir. Bu araştırmanın sonucunda iki envanterin değerleri örtüşmesine rağmen iki envanter arasında kesin benzerlik bulunmamaktadır.

Pietrzak, D., R., Page, B.,J.(2001). An investigation of Holland types and the sixteen personality factor questionnaire- Fifth Edition. The career development Quarterly,50

Makaleyi İngilizceden tercüme eden ve özetleyen: Büşra Toktaş

Hiç yorum yok: